Zo geef je een bosje bloemen op een andere manier

 



Wil je een bosje bloemen eens op een andere manier geven?

Neem een papieren tasje maak een leuk ontwerp voor op het tasje en in een mum van tijd heb je een eenvoudig cadeautasje omgetoverd naar een gezellig voorjaarsgeschenk.

Materiaal gebruik

Vinylfolie

In dit voorbeeld gebruikten wij vinylfolie.
Het voordeel van vinylfolie is dat je geen lijm nodig hebt om je ontwerp op de tas te plakken. 
Tip: wanneer je vinylfolie gebruikt en deze gaat overzetten op de tas met behulp van applicatietape / transfer tape: zorg ervoor dat je applicatietape / transfer tape gebruikt wat niet te hard kleeft, anders loop je de kans om de tas te beschadigen bij het verwijderen van de applicatietape/ transfer tape.
Haal eventueel je applicatietape/transfer tape even over een schone theedoek o.i.d. om deze minder klevend te maken.

Cricut Smart Sticker Cardstock of Cricut Joy Smart Sticker Paper


Een andere makkelijk materiaal om hiervoor te gebruiken is Cricut Smart Sticker Cardstock.
Dit is Cardstock met een klevende laag, dus dit materiaal kun je ook direct na het snijden zonder gebruik van lijm op de tas plakken. Dit Smart materiaal is speciaal ontworpen om met de Cricut Maker 3 en de Explore 3 te snijden zonder mat. Gebruik je een ander merk plotter dan kun je dit materiaal (na eventueel op maat gesneden te hebben) ook op de mat gebruiken.

Het Cricut Joy Sticker Paper heeft ook een lijmlaag en kan met de Cricut Joy gesneden worden zonder mat.
Ook dit materiaal kan met andere merken plotters met gebruik van de mat worden gesneden.

Gekleurd papier of Cardstock

Uiteraard kun je ook kiezen voor gekleurd papier of cardstock, je hebt dan wel nog lijm nodig om het ontwerp op de tas te plakken.

Het ontwerp Bring on Spring


Het ontwerp Bring on Spring is afkomstig van Creative Fabrica.
Wij zijn fan van Creative Fabrica omdat ze een heel groot assortiment aan kant en klare snijbestanden aanbieden. Naast snijbestanden hebben ze ook een hele groot assortiment fonts, 3D projecten, etc die te gebruiken zijn met de plotter en vele afbeeldingen en projecten geschikt voor sublimatie.

De snijbestanden zijn te downloaden als SVG bestand, deze kunnen geüpload worden in Cricut Design Space voor gebruik met een Cricut snijmachine.
Voor het gebruik met Silhouette Studio en een Silhouette snijmachine heb je de software uitbreiding Studio Designer Edition of hoger nodig. Maak je gebruik van de gratis basisversie Silhouette Studio dan zijn er veel bestanden ook te downloaden als PNG of JPG. Afhankelijk van de opbouw en complexiteit van de afbeelding kun je deze ook zelf traceren en omzetten naar een .studio snijbestand.

Personaliseren


Wil je het tasje nog personaliseren dan kun je eenvoudig van één van de bovengenoemde materialen iets maken om op de tas te plakken.
De Cricut Sticker Cardstock en Sticker Paper kun je ook beschrijven.
Een eenvoudige cirkel of andere vorm met daarop de naam van de ontvanger geschreven maakt het al tot een persoonlijk cadeau.
Een leuk labeltje maken en deze aan het handvat van de tas bevestigen kan natuurlijk ook.

Tasje klaar, geven maar!


Zeg nou zelf, dit is toch veel leuker geven en krijgen.

Om ervoor te zorgen dat het papieren tasje niet nat wordt hebben wij voor het vervoer een lege glazen conservenpot gevuld met een klein laagje water en dit in de tas gezet.
Eventueel een paar proppen (inpak)papier o.i.d. rondom doen zorgt ervoor dat de pot tijdens transport niet kan omvallen of schuiven.






Reacties

  1. Briljant verwoord! Uw post is een hoogtepunt en biedt inzichtelijke perspectieven. Ik waardeer het dat u uw waardevolle perspectief deelt. Leer hoe je de beste scores kunt behalen in het Aviator-spel via onze blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welke Cricut snijmachine kiezen?

Silhouette Curio

Berlijn, nieuwe Cricut producten en acties